Лудогорец реализира светкавичен транфер, и в петък привлече националния вратар на Канада Милан Борян.

Сделката стана наложителна, след като контузията на Иван Чворович се оказа тежка. На него му предстои операция и продължително възстановяване.

Заради наказанието на Владислав Стоянов, и травмата на Чворович, трябваше младокът Георги Аргилашки да пази срещу Ливърпул на "Анфийлд" във вторник.

Затова Лудогорец бързо реагира, и взе опитен страж, който ще бъде представен още днес.

Борян вече е в България и ще бъде представен пред медиите в събота (13 септември) в 14,00 ч. в Новотел (до The Mall на бул. Цариградско шосе). Той ще бъде картотекиран в Лудогорец за мачовете в груповата фаза на Шампионската лига и се очаква да започне титуляр срещу Ливърпул на "Анфийлд" във вторник.

Милан Борян е роден на 23 октомври 1987 година в Сърбия. Притежава хърватски и канадски паспорт. Играл е в турския Сиваспор, румънския Васлуй и носителя на КЕШ от 1991 година Цървена звезда.

Милан Борян няма да бъде непознат на някои от новите си съотборници в Лудогорец. Той игра за Канада в контролата срещу България през месец май в Австрия. Мачът тогава завърши 1:1, а Борян се отличи с няколко много добри спасявания.

За трансфера на Милан Борян помогна легендата на Лудогорец Урош Голубович. Двукратният шампион с "орлите" в момента помага на скаутското звено на клуба.