Отборите на Пирин Благоевград и Хебър Пазарджик не успяха да излъчат победител в дербито от групата на борещите се за оцеляване в efbet Лига. Мачът на стадион „Христо Ботев” завърши при резултат 0:0, домакините дори не успяха да отправят точен удар в противниковата врата през всичките 90 минути.

Най-добрата възможност в мача бе създадена от Атанас Кабов, който удари напречната греда през второто полувреме. 

Равенството между двата тима завърза допълнително борбата за оцеляване в efbet Лига. В последния кръг от шампионата ще стане ясно кой ще бъде отборът, който ще се запъти към Втора лига заедно с тима на Етър, който вече изпадна. Той ще бъде един измежду Ботев Враца, Хебър и Пирин.

Start-photo.bg
78 снимки

Двубоят на стадион „Христо Ботев” в Благоевград започна в доста равностойно темпо, като в първите минути двата тима не предприемаха излишни рискове и чистите голови ситуации в мача липсваха.

Първият точен удар в мача дойде едва в 18-ата минута, когато гостите организираха добра атака. Нападението на пазарджиклии бе завършено от Йоан Н’зи, който стреля силно фронтално срещу вратата на Максм Ковальов бе на мястото си изби.

Големият залог от мача определено притесни двата тима, които не успяха да разкрият пълния си потенциал през първата част.

С изключения на няколко корнера пред двете врати, интересните голови ситуации пред двамата вратари липсваха.  

На почивката двамата старши треньори предприеха по една смяна в съставите си. За домакините в игра се появи Юго Комано, който замени Станислав Костов, като това не промени схемата на игра за „орлетата”.

В редиците на гостите обаче напусна бранителят Николай Николаев, а на негово място се появи Божидар Пенчев.

Въпреки промените на почивката, ситуацията на терена не се промени особено. В началните минути на втората част играта бе твърде накъсана, а това допълнително наруши ритъма на двата тима.  

В 57-ата минута домакините стигнаха до нещо по-интересно пред противниковата врата. Йохан Н’зи получи на границата на наказателното поле от Николас Пенев и стреля силно с левия крак. Топката попадна в рамките на вратата, но Ковальов плонжира и спаси.

Няколко минути по-късно футболистите на Любослав Пенев стигнаха до нов шанс. Този път Н’зи изведе Шейх Диаманка в наказателното поле отляво и въпреки съпротивата от Николай Бодуров, успя да стреля по диагонала, но топката премина покрай далечния стълб.

Най-добрата възможност за гол в мача дойде в 78-ата минута и бе на сметката на тима от Пазарджик. Резервата Атанас Кабов получи в наказателното поле между четирима играчи на домакините. Кабов успя да задържи топката, обърна се и стреля мощно към вратата на Пирин. Максим Ковальов показа завидна класа и успя да отклони топката със сетни усилия преди тя да срещне напречната греда.  

FT ПИРИН – ХЕБЪР 0:0

Стадион: „Христо Ботев”, Благоевград

Рефер: Ивайло Стоянов

Пирин: 12 Максим Ковальов, 4 Айуб Абу, 38 Александър Дюлгеров, 6 Андрей Йорданов, 18 Арно Лузайадио, 7 Асен Дончев, 73 Венцислав Бенгюзов, 11 Иван Тасев, 77 Моду Диане, 5 Николай Бодуров, 29 Станислав Костов

Старши треньор: Олександър Бабич

Хебър: 1 Петър Дебърлиев, 43 Жоао Сеско, 24 Лазар Марин, 13 Архан юнай Исуф, 75 Йохан Н'зи, 44 Николай Николаев, 84 Стилиян Тисовски, 99 Георги Каракашев, 9 Николас Пене, 17 Марк-Емилио Папазов, 29 Шейх Сенгор

Старши треньор: Любослав Пенев