Полша допусна поражение от Нигерия в една от контролите, противопоставили участници на Световното първенство това лято. "Дружина полска" падна с 0:1 и остави феновете си в минорно настроение. 

За поляците играха двама от играчите на Лудогорец - Яцек Горалски и Якуб Швиерчок, които се появиха като резерви. Първият влезе в игра още в 19-та минута на мястото на контузилия се Карол Линети. Вторият пък се появи на мястото не на кого да е, а на голямата звезда Роберт Левандовски в 67-та минута. 

Но нито техните усилия, нито на на останалите им съотборници им помогнаха да измъкнат нещо от тази среща. Тя всъщност беше решена от точно изпълнена дузпа от Виктор Моузес в 61-та минута. 

Трябва да се отбележи, че това беше и единственият точен удар във вратата за цял мач на нигерийците, докато атомното нападение на "дружина полска" беше обезсърчено от невероятните изяви на вратаря-тийнейджър Франсис Узохо, който хвана всички изстрели към вратата му. 

На поляците им предстоят още контроли с Южна Корея, Чили и Литва преди дебютния мач на Световното със Сенегал на 19 юни. Нигерийците пък ще играят още със Сърбия, ДР Конго, Англия и Чехия, преди да открият мачовете си на Мондиала с Хърватия на 16 юни.