Годишен кастинг за набиране на момчета във футболната Академия "Христо Стоичков" ще бъде организиран на 4 юни от 9.30 часа на новия стадион в град Етрополе. 

Екипът на футболен клуб Чавдар ще направи подбор на най-добрите, за да получат шанс за израстване и влизане в професионалния футбол. Подборът е за момчета, родени през 2003 и 2004 година. 

Кандидатите трябва да си носят футболни обувки и предпазни кори. Одобрените ще получат пълно съдействие за записване в класовете на местното училище. Те ще живеят и ще се хранят в общежитие, което е ситуирано в двора на местната гимназия. Обучението, бита и екипировката на младите състезатели са безплатни. В момента в Академия "Христо Стоичков" се обучават над 120 деца във всички възрасти. Около 100 от тях не са от региона, а родните им места покриват цяла България. 

Отборите се състезават под името Чавдар в софийските групи, срещу възможно най-силните отбори в България. Чавдар е единственият несофийски тим в шампионатните групи на столицата. 

Най-известните кадри на Академия "Христо Стоичков" са Ивайло Чочев (Палермо), Димитър Евтимов (Нотингам Форест), Димитър Митов (Чарлтън Атлетик) и други футболисти, коитго играят в българските професионални групи. От 9 до 12 юни, пък, Етрополе ще бъде домакин на финалите на националния училищен шампионат за отборите от 12 до 14-годишна възраст./БТА