Старши треньорът на Локомотив Горна Оряховица Сашо Ангелов коментира пред Гонг солидното представяне на тима в „Б“ Група. Новаците завършиха първия дял от шампионата на второ място след лидера Монтана и пред амбициозния състав на Пирин Благоевград. Преди да излязат във ваканция, момчетата от Локо Горна имат среща-реванш в турнира за Купата на България. В събота „железничарите“ гостуват на Дунав в Русе, а първата среща завърши 1:1.

„Некоректно ще бъде, ако кажа, че не съм доволен от представянето до този момент. Ние започнахме малко по-късно. Аз бях с отбора 20 дни преди първия официален мач. В крайна сметка се получи нещо, което и мен ме радва“, сподели Ангелов.

„Амбициите нарастват, но още не сме афиширали целта „А“ група. В действителност предстоят още 15 много сериозни срещи. Явно е, че имаме реалната цел да се борим за първите места в класирането. Първите три отбора имат преднина от седем точки, но аз не отписвам и други тимове. Говоря за Банско, за Добруджа, а също така смятам, че доста ще вдигнат своето ниво клубовете от Бургас. Седем точки се стопяват много бързо, нищо не е изключено“, добави специалистът, който класира Локомотив Горна Оряховица на второ място след първата част от сезона в Б група.

„През лятото имах само 20 дни да се огледам за нови футболисти. Събрахме ги набързо, главно чрез приятели и познати. Беше малко трудно, защото отборът влизаше от аматьорския в професионалния футбол. При нас финансовото състояние не е цветущо, но е нормално. Мисля, че сега ще ни е по-лесно да вземем добри играчи. Искам да вземем по един играч във всяка една от линиите“, продължи Ангелов пред Гонг.

„На този етап не знам за интерес и предложения към наши футболисти. Ако някой е хванал окото на добрите отбори в България, значи това е признание за целия клуб и свършената работа“, сподели още Сашо Ангелов.

Той коментира и предстоящата среща с Дунав Русе от турнира за националната купа. „Може да преминем този клуб, ако това се случи на четвъртфиналите има преодолими отбори с изключение на Лудогорец. Не казвам, че имаме някакви огромни амбиции за Купата на България, но в събота ще играем концентрирано и мотивирано и ако успеем да елиминираме Дунав Русе ще бъдем доволни“, завърши Ангелов пред Гонг.