Той е на 37 години, но играе все така с нестихваща енергия и младежки дух. Капитанът на Черноморец Поморие Малин Орачев е нагледен пример за професионализъм за младите си съотборници, пише официалният сайт на клуба. С опита си той е безценен за перспективния тим, в който продължава завидната си активна кариера.

- Как се чувства един капитан на 37 години сред толкова таланти?

- Чувствам се като на 25 години. Сякаш изживявам втора футболна младост. Преди началото на сезона имах предложения и от други клубове, но се радвам, че приех предизвикателството да играя заедно с младите. Не съм сгрешил, защото те ми вдъхват енергия и ми е много приятно да работя с тях. Не само че са добри футболисти, но са много коректни и възпитани като характери.

- Успяваш ли да се справяш с натоварванията наравно с останалите?

- Да, възрастта не ми пречи. Тренирам еднакво като всички, а започне ли да ми тежи, веднага ще се откажа. Засега обаче се справям.

- Синът ти Михаел е на 14 години и играе в детския тим на Черноморец Бургас. Можем ли да ви видим един ден заедно на терена?

- Нищо не се знае. Това, разбира се, го казвам повече в кръга на шегата. Моят край вече се вижда. По-скоро бих се радвал синът ми да ме наследи в бъдеще.

- А наследил ли е Михаел поста ти на десен бек?

- Не, интересното е, че неговият по-силен крак е левият. По това, а всъщност и по всичко, се е метнал на майка си. Освен това, аз изпълнявам повече дефанзивни функции, докато на него се разчита основно в атаката.

- Черноморец Поморие започна колебливо в първенството, но постепенно се стабилизира и с бурен финален спринт завърши на 5-о място в есенното класиране на Източна „Б” група. Направихте фурор и за купата на България с достигането до ¼-финал, което е клубен рекорд. Какво да очакваме от отбора напролет?

- Много от момчетата бяха дебютанти в професионалния футбол и в началото на първенството се усещаше напрежение. Пролича липсата на самочувствие и опит. Така се стигна до нещастни загуби в 3-4 мача след елементарни грешки в последните минути. Когато обаче записахме 3-4 победи, нещата си дойдоха на мястото. Отборът започна да разгръща потенциала си, който действително е голям. Момчетата осъзнаха, че без самочувствие и характер във футбола не може да се пробие. Срещу Миньор Пк за купата се надявам да изиграем добър мач и да продължим напред. Трябва да се възползваме от шанса, че всичко се решава в една среща, и то на наш терен. Противникът от „А” група ни превъзхожда само с опита си, но спортно-технически ние не му отстъпваме. Така че, ще се получи интересен сблъсък. Дано дойде повече публика да ни подкрепи.

- Двете поредни домакинства напролет ви дават шанс за летящ старт. Готови ли сте да го реализирате?

- Ще се радвам, ако запишем победи. Осигурени ни бяха перфектни условия за зимна подготовка, намираме се в желаната форма. Всичко зависи от нас. С 6 точки от двата мача в началото ще се придвижим още по-напред в класирането, което ще даде още по-голямо самочувствие на момчетата.