Наставникът на Берое Стара Загора Илиан Илиев даде интервю за сайта на феновете на тима, в което говори за представянето на отбора в предсезонните проверки, както и очакванията за пролетния дял от шампионата.

Според специалиста загубата от Локомотив Стара Загора и равенството 1:1 с Етър не трябва да бъдят сериозни притеснения за запалянковците.

- Г-н Илиев, загуба с 0:2 от Локомотив (Стара Загора) и равенство 1:1 с Етър. Коментарът ви?

- Резултатите не са показателни. Ако търсихме резултат щяхме да играем една контрола с най-доброто. Почти никой не беше играл 90 минути и искахме да видим как ще се справят физически. Има неща от които не съм доволен. След срещата със Свиленград ви казах, че ще разчитам на 14-15 човека, но се отложи първенството и десет дни не бяхме играли контрола. От първото полувреме с Локомотив съм доволен. През второто стана "селски мач". Доволен съм от второто полувреме срещу Етър. Това, че са ни изравнили не е чак толкова важно.

- Отлагането на първенството с една седмица по какъв начин ще повлияе на отбора?

- Успяхме да изиграем две срещи днес, като почти всички футболисти играха по 90 минути. Бяхме готови да играем днес с Нафтекс, но щом така са решили няма проблем.

- Предвид атмосферните условия ще се окаже, че отлагането на първенството е било за добро?

- Теренът ни горе-долу беше добре. Проблемите се от другата страна на Стара планина.

- Липсата на нормални условия за тренировки през изминалите дни оказва ли влияние на формата на футболистите?

- Не знам, не мога да коментирам. Вие сте свидетели – обикаляме селата, други места, но това не може да окаже кой знае какво влияние. Това, което сме го натрупали не може да се вземе.

- Как ще протече подготовката на отбора до срещата с Нафтекс?

- Нормално както до сега. Тренираме в понеделник веднъж, вторник два пъти, в сряда, четвъртък и петък по веднъж.

- Пламен Петров, Иво Иванов и Дончо Атанасов не взеха участие в контролите. Какво е тяхното състояние?

- Пламен получи разстежение на тренировката във вторник сутрин, докато Иво и Дончо решихме да ги запазим и да не рискуваме с тях. Дончо има натъртване на петата, а Иво болки в бедрото от удар и решихме да не ги ползваме.

- Ще бъдат ли готови за срещата с Нафтекс?

- Да, категорично.