„Спечеленият от нас бараж и завръщането ни в Б група е хубав завършек на един много емоционален сезон”, заяви изпълнителният директор на Нефтохимик Благо Митрев пред БТА. Днес шейховете от Бургас се наложиха с 1:0 над Септември (Тервел) благодарение на точно изпълнена дузпа от Митко Трендафилов минута преди края на редовното време.

„През този сезон спечелихме Купата на Аматьорската лига, а също така доказахме, че клубът израства по пътя към по-високите етажи с дни. Смятам, че заслужено се връщаме в Б група, имайки предвид и какви други отбори са там. Наистина днешната среща беше изпълнена с много и кой от кой по-невероятни пропуски, но знам, че трудно се играе в такива мачове. Напрежението те владее през всичките 90 минути”, допълни още Благо Митрев.

Бившият халф има огромна заслуга за успешния сезон за клуба, след като съчетаваше почти през целия сезон и длъжността старши треньор.

Футболистите ще получат почивка няколко дни, а на 1-и юли ще се съберат отново, вече за старта на подготовката за първенството в Източната Б група. Първата тренировка ще бъде отново в Долно Езерово.

„Естествено е, че работим по селекцията. Имаме предварителни разговори с доста хора, но вече от сега нататък тези разговори ще бъдат по-конкретни”, каза още Митрев.

Съсобствениците на клуба Николай Филипов и Валентин Каравълчев са гарантирали, че финансирането в професионалния футбол няма да бъде проблем за тях.