Младежкият ни национален отбор по баскетбол завърши на четвърто място на Европейското първенство в Дивизия Б. В мач за третото място, момчетата на Любомир Минчев регистрираха втора поредна загуба, и паднаха с 67:101 от Израел. Въпреки това, и двата отбора, заедно с финалистите Чехия и Хърватия, ще играят през 2013-та година в Дивизия А.

Срещата с Израел бе равностойна през първата четвърт, но израелците успяха да дръпнат малко с добра серия във втория период. След почивката обаче играта ни съвсем се разконцентрира, и въпреки кратък подем, след това допуснахме уникална серия от 0-20 в полза на гостите, до средата на последната част.

Израел се възползва от пропуските ни в защита безпощадно, и вкарваше тройка след тройка, а отново силен мач за тях направи Шон Доусън, разиграл се през второто полувреме.

За България Павлин Иванов реализира 21 точки, а Митко Димитров отбеляза още 13, но грешките в защита бяха следвани твърде често от грешки в нападение, което позволи на резултата да придобие разгромен характер в края.

Хубавото за България е, че изигра силните си мачове в решаващите моменти, и победи Израел в по-важния – първи мач на Европейското първенство в София. Така Любо Минчев и момчетата му през следващия сезон ще играят в Дивизия А, сред най-добрите отбори в Европа.