Старши треньорът на БК Левски Тити Папазов остана доволен от успеха на „сините” с 16 точки разлика в първата среща с Фени Индустри от ¼-финалите на Балканската лига. Реваншът е след седмица в македонския град Кавадарци.

„Взехме максимума от този мач. Когато в една среща стигнеш в 39 минута и 58 секунда до най-голямата разлика, с която си водил и затвориш мача при този резултат, то това е и голяма доза шанс. Смятам, че имаше доста важен момент, при 14 точки направихме грешка, три подред се получиха и това даде възможност на съперника да се върне в мача. Имаме проблем при защитата на пик енд рол срещу тях, те са с много лек център – Гоцевски, който е много повратлив и трудно можем да противодействаме. Имат един опитен Талик Браун, феноменален Доналд Коул – много добър баскетболист. Смятам, че разликата е добра, но тя не ни гарантира 100% успех. Ние трябва да отидем и да изиграем 40 минути на предела на своите възможности в Кавадарци. Те са отбор с изключително гореща публика. Този баскетболен отбор е символът на града. Ще ни бъде много тежко, но ние сме с едни гърди напред. 16 точки в съвременния баскетбол са и много, и малко. Смятам, че сме грамотен отбор и трябва да изиграем тактически правилно мача. Не се главозамайвам, това е първото издание на този турнир с отбори, които не са от супер европейска величина, но смятам, че за българския баскетбол един евентуален наш успех би бил полезен. Имаме много тежка програма – в неделя играем срещу Рилски спортист, после гостуваме в Кавадарци и по-малко от 48 часа след това играем с Черно море, но това е действителността, а ние не можем да избягаме от нея. Доволен съм, ако кажа, че не съм доволен, значи да ви излъжа”, заяви Тити.

„Няма атмосфера в залата, при толкова празни трибуни, няма живот. Не мога да гарантирам, че ако беше пълна залата щяхме да играем по-добре, но емоцията, която идва от трибуните се отразява винаги добре. С новите играчи отборът изглежда по-добре и работим по-добре в тренировъчния процес. Не може да се отрече, че и Чарли, и Арнас са със заслуги за днешния успех. Изглеждаше наистина, че в мача няма напрежение като цяло, не само от нашата пейка, но и от другата и го отдавам най-вече на по-празните трибуни. Ще се опитам да убедя моите играчи, че сме изиграли само първото полувреме, в което имаме добра преднина. Ако си водил с 16 точки и загубиш, тогава е болезнено. Преди всеки мач ги броя и си казвам – Още един да минем сухи. Като цяло баскетболната публика се е отдръпнала и търся вината предимно в нас -цялата Лига. Балканската лига има още един мач и Финална четворка. Ако преминем сухи този месец, след това ще са по-добрите моменти”, коментира още наставникът на Левски Тити Папазов.