„Естествено, че съм много щастлив от успеха. Благодаря за топлите думи от колегата. Искам пред всички вас да благодаря за неговото коректно отношение”, отсече старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след спечелването на Купата на Балканската лига тази вечер в зала „Универсиада”. „Дори ще споделя един малък детайл, който не знаете – преди мача те имаха възможност да вземат нашата пейка и нашия цвят, но те бяха много коректни, за което има заслуга цялата организация на Балканската лига. Благодаря и на директора на Балканската лига, който ни даде шанс миналата година, а тази година заслужено да участваме. Бяхме си поставили като цел да спечелим Лигата и съм много щастлив, че успяхме и пред играчите, и пред нашите спонсори, да изпълним поетите ангажименти. Не съм бил по-малко щастлив от спечелването на Купата на България, но тя дойде малко като бонус”, каза още Папазов.

„На финала играха двата тима, които най-много заслужаваха. Двата отбора, които в хода на годината заслужено спечелиха своите групи и двата тима, които на полуфиналите бяха по-добрите. Факт е, че в спорта има и шанс. След като през първото полувреме срещнахме много сериозен отпор от този млад отбор, техният най-добър играч имаше някакви проблеми. За един млад тим, който дойде без чужденци и показа модерен баскетбол, този успех, играта на финала е постижение. Смятам, че решаващи се оказаха първите няколко минути на второто полувреме, когато ги прекършихме. Липсата на опит се превърна в сериозен минус. Най-вече спечелихме, заради по-големия си опит. Още веднъж поздравявам моя колега, който има такива играчи и такъв потенциал. Двубоят с Рилски спортист на четвъртфиналите беше хендикап за нас. Отидохме след спечелена Купа, с друга емоция. Загубихме без най-силния си играч тогава в Самоков. Щастливо загубихме само с 14. Смятам, че после с поведението си Левски, който съкруши отбора от Самоков, направи сериозна крачка напред. Смятам, че заслужено спечелихме”, продължи коментара си наставникът на „сините”.

Неминуемо последва и въпросът за стремежа на Левски към требъл през сезона и преследването и на шампионската титла. „Няма треньор, който да не иска успеха. Това е част от нашата философия, от работата на всеки треньор – да научи играчите си и после да търси реализация с победи и класиране. Когато вече две състезания тази година са зад гърба ни и ние сме ги спечелили, не може да не бъдем много щастливи. Има мъдрост, че апетитът идва с яденето. Може би най-сладка би била шампионската титла, но нека сега да се порадваме на това, което спечелихме, малко да се възстановим. Програмата ни дава възможност да релаксираме десетина дни и да се опитаме да направим това, което не е правено в последните 7 години – да свалим ЛукОйл от върха. Наистина това е голямо предизвикателство за нас, но в никакъв случай няма да е самоцел. Ние искаме да работим едно по едно. Смятаме, че ще имаме много тежки мачове до финала. Естествено самочувствието и успехите, които са зад гърба ни, ще ни дават положителни емоции, но те няма да са достатъчни, за да вземем титлата. Това е предизвикателство за нас – нито един български отбор не е печелил три титли в една година, така че ще се опитаме. Предполагам, че тази вечер ще е малко по-дълга от нормалното, познавайки отговорника на групата Златин Георгиев. Ще играем всеки мач за победа, за да не може това да се отрази на класирането. Нашето поведение ще е достойно, но не мога да гарантирам, че ще спечелим четирите мача до края”, заяви щастливият Тити Папазов.