Отборът на Левски е новият шампион в Еврохолд Балканската лига, след като възпитаниците на Константин Папазов победиха Ловчен (Черна Гора) във финала със 77:65.

„Сините” са вторият български шампион в турнира, след като друг български тим - Рилски Спортист, спечели надпреварата през миналата година.

Двата тима започнаха равностойно срещата в зала „Универсиада”, като след първата четвъртина резултата бе равен - 18:18. Левски обаче подобри играта си, спечели втората част с 21:17 и поведе на полувремето с 39:35. Третата четвъртина бе изключително силна за българския тим, който я взе с 18 точки разлика - 25:7. „Сините” не позволиха черногорския тим да се върне в срещата и в крайна сметка спечелиха мача със 77:65, а така триумфираха и с купата в турнира.

Най-резултатен за Левски бе Арън Харпър с 22 точки, Доналд Коул и Стефан Георгиев се отчетоха с по 14 точки, като Торо стана МВП на финалния мач. За Ловчен най-добре се представи Боян Дублевич, който вкара 23 точки, а Дамян Кандич добави 15 точки.