Националният селекционер по баскетбол Тити Папазов заяви, че вярва, че с добрите резултати на отбора ще дойдат и повече спонсори за тима. „Приемам националния отбор не само като треньор, а и като ангажимент. С моята популярност ще опитам да компенсирам това, което държавата сега е решила като стратегия. Убеден съм, че в лицето на Сашо Везенков и в мое лице българската федерация по баскетбол има хора, които ще опитат да помогнат. Дали ще успеем, не знам, но каквото зависи от нас ще бъде подсигурено”, коментира Тити Папазов.

„Водещо в националния тим искам да е това – играчите да дойдат с ясното съзнание, че всички сме длъжници на българския баскетбол, а за България се играе с друго самочувствие и отговорност. Ще направим всичко възможно и ще се съобразим с финансовите възможности на федерацията. Ние трябва да направим нещо добро. Нека се класираме, пък съм убеден, че тогава и Министерството на спорта, и спонсорите ще погледнат на нас с доверие”, каза още Папазов.

Той още веднъж подчерта, че има големи надежди за бързите срокове, в които да бъде завършена новата зала в Ботевград. „За мен освен финансовият въпрос, най-важно е да направим всичко възможно новата зала в Ботевград да ни посрещне с националния. Не се притеснявам, че ме освиркват, защото днес аз бях съперникът и това е нормално. Дано успеем да реализираме идеята последните мачове от квалификациите да са тук”, сподели Тити Папазов.