Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов призна чистосърдечно след трудната победа над хърватския КК Джуро Джакович / Славонски Брод/, че съперникът е заслужавал повече успеха. Тити не бе доволен от представянето на своите баскетболисти и се зарече да не допуска повече подобно поведение.

„Без всякаква куртоазия ви казвам, че отборът, който заслужаваше да спечели днес се казва Джуро Джакович. Те вчера са пътували 11 часа, без един от основните си играчи, но с дух, воля и себераздаване специфично за тяхната нация и народ. Със самочувствието на баскетболисти от бивша Югославия, дойдоха тук и абсолютно заслужено бяха на една стъпна, на една тройка на Митко Ангелов от победата. Нашето представяне го отдавам на българския манталитет. И колкото и много да се радвахме, и аз пак продължавам да твърдя, че това е правилният път, българинът трябва да бъде газен”, коментира афектираният наставник на „сините” Константин Папазов и продължи:

„Като много започна да ги хваля и те се насерат с извинение. Защото не може този, който трябва да бъде лидер на отбора и който е взет, за да е фактор в отбора, да бъде наш водач, казва се Чавдар Костов, да играе безобразно глупаво и да прави серия от 10:0 за съперника. При 60:59 и някаква еуфория след кош на Марко Маринович, крадем топката и получаваме тройка. Всеки опит за открадната топка създава предпоставки да бъде 5 на 4 нападението. Понеже е казано 100 пъти в тренировъчния процес, че това не се прави, на 10 топки ще откраднем една и ще вкараме две. В останалите девет нападения, три да вкарат, са шест на две за тях. А те вкарват в повечето случаи тройка. След това нова грешка, следва пробив. Взимаме таймаут и коментираме, че те са без Масамба и трябва да играем с Торо под коша, където евентуално да предизвикаме нашето ръстово превъзходство, сам като дух Торо под коша, той стреля тройка и естествено връщат тройка. Осем на нула подред, заради него, плюс пропусната ситуация. Няма как да стане това нещо! Нямам никакви скрупули абсолютно към никой. Аз съм си откъснал сърцето да се разделя с Харпър. Така, че няма да правя компромис, ако ще да дойде Папата да се застъпи за него. Не ме интересува кой как е играл в националния отбор и какво е било. Тук има правила и те ще се спазват! Докато не се научат да спазват правилата, ще стоят на пейката и ще се учат.”

На въпрос, дали това е някаква миникриза в Левски, Тити отговори: „Не мога да говоря за криза. Имаме много важен мач в събота и той ще бъде критерий. Знам само едно, че започваме с невероятна еуфория и настроение. Казвам ви, това е феномен. Нашият тим работи на 100% в тренировките и идва мач, когато трябва да излезеш и да се представиш пред хората, за да ти се радват и да ти ръкопляскат, ти си неузнаваем. Може да дойдете да се скриете, да не знаят, че сте тук и да видите как тренира този отбор. А после дойдат, все едно са им отрязали някои работи, дето дават мъжеството и са нови хора. Това няма да стане. Това не може да стане повече никога. Защото днес Господ е бил с нас и сме вкарали някаква ситуация. Но ето казвам ви, вчера бях при хърватите и ми казват- моля ти се, дръпни ръчната, да не ни биете с 30. Дошли са след 11 часа път, а в неделя са играли мач с продължение в 8 часа българско време. Свършили са в 10 българско време. Вчера пътуват с автобус, но се разваля и чакат друг автобус. Все едно пристига някаква танцуваща група, а идват тук и показват характер. А, когато нашите пътуваха за Азербайджан беше виновен треньорът, че ги е събудил много рано. А после ни биха с част от тези герои. А тези момчета пътуват 11 часа. Не тренираха вчера, защото стигнаха късно.”

А дали наличието на гард като Марко Маринович, ще помага за израстването на българите, като Ники Върбанов например, треньорът на Левски коментира: „Безспорно наличието на такъв гард е подарък за Ники Върбанов и Стефан Георгиев. Само, че сигурно се видяли добрите кошове на Ники Върбанов и Венци Петков, но двамата – близо до нулата в защита. Само, че в моя отбор аз уважавам тези, които се борят за всяка педя земя и се борят в защита. И затова продължавам да твърдя, че Голди е най-стабилният играч на отбора. Махам го Маринович, който е професор по баскетбол, друга губерния. Той е случаен метеорит, който се е приземил тук. Но това е нашият късмет.”