Селекционерът на представителния ни мъжки тим по баскетбол Росен Барчовски заяви, че е щастлив от успеха на младежкия ни състав на Европейското първенство до 20 години в Дивизия Б в София.

Барчовски заяви, че все още няма да коментира кои от младежите ще попаднат в мъжкия състав преди да е завършил шампионатът, макар вече да се коментират имената на Павлин Иванов и Димитър Димитров.

„Два мача успях да гледам, един на живо и един по телевизията. Казах, че няма да споменавам имена, докато не завършат. Да, възможно е да са двама и е възможно да са точно тези двама, но има още два мача. Аз съм страшно щастлив за отбора и за българския баскетбол, защото това е признание. Все пак тези момчета в по-голямата си част са една година но-малки. Ако успеем догодина да вземем Дивизия А, това ще е нещо страхотно, защото това са си реално мъже. Много съм щастлив и за Любо Минчев, защото за втори път постига целта си в националния отбор. Знам колко му костваше и нерви, и притеснение, и колко труд, така че искрено се радвам за него”, коментира пред Гонг Росен Барчовски.