Българин да е помощник на испанеца Хусе Мария Бусета в женския национален тим по баскетбол на страната ни ще настоява президентът на родната централа Георги Глушков. Досегашният помощник на Бусета Борислава Мандур бе назначена за селекционер на държавния състав за момичета до 15 години и все още не е избран нов асистент на испанеца. Баскетболистките ни са в компанията на Испания и Германия, Румъния и Швеция в предстоящите евроквалификации.

Селекционерът Хосе Мария Бусета ще пристигне в България през февруари, за да наблюдава мачовете от Финалната четворка на Купата на България и Георги Глушков се надява тогава да бъде определен и бъдещият му помощник. “Надявам се на Купата на обявим кой ще е. Дали сме си още малко време да разгледаме варианти. На мен ми се иска помощникът да е българин, за да може да поприхване от Бусета. Той е добър треньор и има такъв начин на мислене, както Пини и Пешич направиха така, че дадоха тласък на българското треньорство. Самото присъствие и начин на работи. Много хора доста научиха. Който е искал е можел да се научи. Затова смята, че ще бъде хубаво да е българин”, коментира Георги Глушков, а по темата за евентуалното назначаване на екс-консултанта на федерацията Светислав Пешич за селекционер на един от съперниците на мъжкия тим – Германия, Глушков заяви:

„Ами, не можах да отида в Белград наскоро. Бяхме се разбрали да се видим. Той е изявен треньор и е правил чудеса в Германия. Няма нищо чудно и да се случи.”