Година по-късно Левски дочака своя реванш. Ясно е, че нищо не е в състояние да върне времето назад и да промени миналото. Но днес, година по-късно Левски има нов шанс да вземе онова, което изпусна в Израел. Тогава финалът се реши след продължение. Галил победи на своя земя в мач, за който „сините” дълго съжаляваха.

От онзи състав на Левски и днес в отбора са Стефан Георгиев, Димитър Ангелов, Павел Иванов, Златин Георгиев и Хрисимир Димитров. В тима на Галил Гилбоа пък само трима бяха част от триумфа през 2012: Нимрод Тишман, Даган Явзори и Амин Беир-Кац.

В началото на сезона Левски обяви за конкретна цел участието на мъжкия тим на три финала в състезанията, в които играе. Два от тези финала вече бяха достигнати - за Купата на България и в Балканската лига. „Сините” имаха своите шансове срещу Лукойл Академик във Варна, но изпуснаха трофея. Сега е ред да опитат да се качат едно стъпало по-нагоре в Балканската лига. Макар, че още веднъж - задължителното класиране на финал вече бе изпълнено, то титлата също е напълно реална. Воденият от треньора Тити Папазов отбор победи в груповата фаза Галил Гилбоа в София с 87:79 точки, а после в Израел отстъпи само с 2 точки разлика- 70:72. Съперникът е много качествен, но определено преодолим, ако Левски демонстрира пълния си потенциал. „Сините” са „почти” домакини в Самоков, което всъщност носи и позитиви, и негативи.

За Левски обаче евентуалното спечелване на титлата в Балканската лига е възможност да осмисли целия сезон до момента и да получи вярата, от която има нужда, че може да печели истински трудни мачове. Защото след днешния финал в Самоков, единствената цел пред „сините” ще бъде как да намерят начин да свалят Лукойл Академик от трона в българското първенство.