Баскетболният Ямбол привлече второ чуждестранно попълнение. Това е американският плеймейкър Дериус Гилмор. Той е висок 178 см, тежи 77 кг. Роден е на 6 февруари 1989 г. в Балтимор, Мериленд. В последните два сезона Дериус играе за университета Уайоминг. В последната си година има 34 мача за отбора си всичките като стартиращ играч. За 34.2 минути бележи по 12.4 точки и прави по 2.9 асистенции, съобщава клубният сайт на Ямбол. Към актива си Гилмор добавя и по 1.7 борби и 1.2 откраднати топки. В 5 мача бележи повече от 20 точки. Върховото му постижение по реализирани точки е 26 – на два пъти.

Дериус Гилмор ще има тежката задача да води нападението на Ямбол, като замени на плеймейкърския пост бъдещият си старши треньор Юлиян Радионов. За първи път от сезон 2002-2003 (Ненад Джорич) чужденец се предвижда да бъде стартиращ плеймейкър в ямболския отбор.

В Ямбол от три дни тренира и бившият юношески и младежки национал Георги Кунов. Той е на 21 години и е висок 204 см. Може да играе като тежко крило и център. През изминалия сезон има мачове за Левски в Държавното първенство и Балканската лига. Играл е и за отборите на Академик – Благоевград и Чавдар – Троян. Младият баскетболист ще мине няколко дневен пробен период преди да се стигне до решение за неговото остане в отбора.

С привличането на Гилмор на плеймейкърския пост за да бъде завършена селекцията в Ямбол се предвижда вземането на още един баскетболист играещ в подкошието, по всяка вероятност отново чужденец.