Третият мач от полуфиналната серия между Черно море порт Варна и Лукойл Акаддемик предложи много емоции и зареди с адреналин феновете в зала „Конгресна” в ДКС във Варна снощи. Хубавото е, че заряд имаше, а лошото е, че феновете бяха не повече от 1000 и то в град, който наброява близо 450 000 души.

Иначе чест прави на агитката на Черно море, която не спря да пее, скандира и аплодира варненския тим от началото до края. Така се прави!

Грехота би било утре залата отново да е полупразна на фона на очертаващия се драматичен развой в тази полуфинална серия.

Снощи Черно море порт Варна победи звездния Лукойл Академик за първи път от 5 години насам и то по убедителен начин. „Моряците” се представиха страхотно и оставиха душа и сърце на игралното поле.

Като потвърждание за себераздаването на домакините идват и думите на треньора на Лукойл Академик Сашо Везенков след мача : „Днес те бяха прекрасни”.

При нов успех утре варненци ще изравнят серията до 2 на 2 победи и ще доведат нещата до 5-и решителен мач в столицата, където всичко би могло да се случи. „Моряците” са на прага на сензационен обрат срещу тоталния хегемон на родната ни баскетболна сцена.

Ако това не са достатъчни предпоставки зала „Конгресна” утре в 18 ЧАСА да „ври и кипи”, здраве му кажете!

Напълни ли се прилично залата и стане ли празник за баскетбола, това ще означава само едно-спортът във Варна е още жив!