Баскетболистите на Сенегал продължават да поднасят изненада след изненада. След като вчера победиха Пуерто Рико и това беше първият им успех от 1998 г. насам на Световни първенства, сега те шокираха и един от силните тимове в турнира Хърватия. 

Момчетата от Сенегал надделяха със 77:75 над европейците и вече са с актив от две победи и едно поражение. Те започнаха мача много силно и след силни първи две части водеха с 9 точки - 41:32. 

Хърватите вдигнаха оборотите в следващите части, а 20 секунди преди края дори се доближиха само на точка от съперника си. Това обаче не се оказа достатъчно, защото след силни финални моменти сенегалците поведоха отново с 5 точки броени секунди преди края, и в крайна сметка макар авансът им да се стопи само до две, те взеха успеха. 

Горгуй Диенг беше над всички в състава на африканците. Той реализира цели 27 точки за успеха, като овладя и 8 борби. Ксане Далмейда също беше удържан трудно от хърватите и отбеляза 15 точки. 

Дарио Сарич и Боян Богданович отбелязаха по 15 точки, а центърът Анте Томич с 14 точки и 9 борби бяха най-добри за хърватите, но явно недостатъчно за успех срещу Сенегал.