Литва стана поредният отбор, намерил място на осминафиналите на Световното първенство по баскетбол. Балтийците смачкаха от бой тима на Южна Корея и ги разбиха с 30 точки разлика - 79:49. 

Литовците играха страхотно в нападение, в защита бяха повече от превъзходни, като показателен за това е фактът, че съперникът им отбеляза толкова скромен брой точки. Те не бяха на познатото ниво само в началото. 

През първата част корейците показаха бойка игра и дори я взеха с две точки разлика - 19:17. Но след това на паркета имаше само един отбор и играчите на европейския представител се забавляваха до края, а и търсеха и разлика в точките, която може да се окаже решаваща в крайното класиране. 

Показателно за превъзходството им беше представянето в третата четвърт, в която позволиха опонента си да реализира едва 4 точки за 10 минути!

Адас Юскевичус и Донатас Мотиежунас бяха архитектите на успеха. Първият завърши с 20 точки и 6 борби, докато вторият реализира 18 пункта и помогна с осем овладени отскочили топки. С 12 точки и 8 борби се отчете и Йонас Валанчунас. 

Моон и Ким пък бяха единствените от състава на Южна Корея, които показаха някакво ниво. Те завършиха съответно с 15 и 12 точки, но останалите им съотборници не им помогнаха по никакъв начин. Като цяло отборът на азиатците овладя общо само 16 борби, което говори показателно за представянето му в този мач. 

Така литовците вече имат 7 точки, колкото има и Австралия и битката за второто място с "кенгурата" ще е жестока. Корейците пък отпадат и продължават да нямат нито една победа на Мондиала.