Волейболистките на Марица Пловдив ще разчитат на своята многобройна публика в зала Пловдивски университет за втория мач от финалната серия в НВЛ, който би могъл да се окаже решаващ за тазгодишната титла, ако домакините успеят да го спечелят. Срещата е от 17.30 часа.

Марица води в този финален плейоф с 1:0 победи, след като надиграха съперника като гости с 3:1 в първия мач в събота.

Настоящите вицешампионки на страната и нови носителки на Купа България ще разчитат силно и на подкрепата на своите най-верни фенове, както и на широката пловдивска публика, в този важен ден, тъй като той би могъл да се окаже исторически за волейбола в града.  

Пловдив е международно известен като люпилня на волейболни таланти и малките състезатели са донесли под тепетата многобройни титли при подрастващите, но на ниво мъже или жени отбор от втория по големина град в България никога в историята не е ставал волейболен шампион на страната.

От сезон 2008-2009 насам Марица неизменно е в първата четворка на страната, като на три пъти стига до сребърните медали.  В нито един от тези случаи обаче, жълтите не са били само на една победа от златото, както са в момента.

“Работим усърдно вече години наред за такъв успех и много ни се иска днес най-после да възнаградим тези свои усилия с шампионската титла“, заяви мениджърът на клуба Борис Халачев.

“Смятам, че нашият град заслужава да има своя волейболен шампион, и съм сигурен, че днес в залата пловдивските любители на спорта ще създадат една страхотна атмосфера, с която да ни помогнат да направим последната крачка към титлата, а после всички заедно да празнуваме.  Сигурен съм, че волейболистките и щабът на нашия отбор ще дадат всичко от себе си да ги зарадват с исторически успех”, допълни Халачев.