"Масово в България подготовка за първенство се прави около 25-30 дни преди самото първенство, което не е достатъчно. Тази година благодарение на българската федерация по волейбол нашият отбор има възможност да се готви четири месеца", заяви селекционерът на националния отбор по волейбол за младежи до 20 години Владимир Николов.

Младите "лъвове" се подготвят в столичната зала "Христо Ботев" за европейското първенство в Пловдив от 2 до 12 септември. Легендата на родния волейбол сподели и своите очаквания към предстоящия жребий, който ще бъде изтеглен на 7-и юни в София.

"Надявам се, че ще има отбори, които можем да победим", коментира бившият капитан на мъжете, цитиран от официалния сайт на родната волейболна федерация.

Владимир Николов разкри и част от идеите за развитие на своето волейболно училище. 

"Утре ще имаме тестове с деца, които са родени през 2002, 2003 и 2004 година, ако искат да се занимават по-професионално с волейбол. Свързахме се с една организация, която се грижи за спорта на децата без родителска грижа. Имаме желание и на такива деца, които стават за волейбол да дадем шанс", съобщи той. 

Волейболистът изрази своето мнение и за проблема със залите в София. 

"В малките градове и села се построиха доста зали по европейски проекти, но там няма хора, които да ги ползват. А в София нищо ново не е изграждано от комунизма", каза Николов. 

Легендата коментира и ситуацията със столичните грандове във волейболното първенство ЦСКА и Левски. 

"Нека да има спорт в България! Да има Левски, който да играе финали срещу ЦСКА. Хората да влезнат в залите, да припознаят тези отбори и на волейбола, и на клубно ниво, не само на национално", добави Владимир Николов.