Бившата девическа националка Веселина Григорова се завърна в Казанлък Волей – Багира от Казахстан.

18-годишният титулярен диагонал на "розите" досега играеше в казахстанското волейболно първенство с екипа на елитния ВК Караганда, където премина по лично настояване на генералния им мениджър и главен треньор на клуба Нурлан Садиков. 
Острата финансова криза, която обаче налегнала казахстанския тим принуди 196-сантиметровата казанлъчанка да се завърне в родния си клуб.

Григорова успя бързо да прекрати договора си с ВК Караганда, а всички финансови договорки с казахстанския тим и Казанлък Волей – Багира вече са уредени.

Както е известно, през лятото Веси предпочете да отиде в Казахстан, вместо да заминава за САЩ, където имаше по-примамливо предложение да стане редовна студентка и да играе за местен колежански волейболен тим. 

Казанлъчанката обаче избра професионалния волейбол, където ще има значително по-големи шансове за развитие в спортната й кариера.

Веселина отново бе картотекирана Казанлък Волей – Багира и ще може да излезе още утре за родния си клуб в дербито срещу ЦСКА. Мачът е от 12-ия шампионатен кръг на волейболния ни елит при жените и се очаква с голям интерес.

Нека припомним, че в края на октомври миналата година волейболистките на Казанлък Волей – Багира спечелиха историческа първа победа над ЦСКА. Това бе първи успех на казанлъчанки над "армейките", откакто от три години играят в женския волейболен елит в България.

Тогава мощните и бодливи рози прегазиха бившите шампионки и носителки на националната купа с 3:2 в дербито на втория кръг на женското първенство на Националната волейболна лига.

Успехът на "зелено-червените" от Казанлък Волей – Багира обаче не дойде лесно, той бе изключително драматичен – в отделните геймове с 25:21, 21:25, 25:19 21:25 и 16:14.

Сега мачът отново се очаква да бъде много завързан и оспорван. Спортна зала "Багира" отново със сигурност ще се пука по шевовете от публика.

Елитни рефери от национална категория ще бъдат съдии на завързания мач. Съдийската комисия на БФ-волейбол изпрати двамата авторитетни арбитри Любомир Сираков и Стилян Дончев да ръководят срещата. /БГНЕС