„Доволен съм от условията в Пловдив, всичко е перфектно. Надявам се колкото се може повече фенове да дойдат, за да подкрепят отбора“, заяви на официалната пресконференция преди началото на Евроволей 2015 старши треньорът на българския национален отбор за кадетки до 18 години Радослав Бакърджиев, цитиран от сайта на Българската федерация по волейбол. 

Шампионатът на Стария континент, който ще се проведе в Пловдив и Самоков започва в събота, а в първия си мач нашите момичета ще се изправят срещу Чехия. Двубоят в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ започва в 17:00 часа. 

„Силите са изравнени с изключение на отборите на Сърбия и Русия, които като че ли са фаворитите в турнира. Нашата цел е влизане в четворката“, допълни селекционерът на младите „лъвици“.

Мачовете от другата Група 2 ще се изиграят в Самоков, а в първия сблъсък от програмата за утрешния ден Италия ще премери сили със Словения. Двубоят в „Арена Самоков“ ще започне в 15:30 часа, а входът ще бъде свободен както за тази среща, така и за останалите от този поток на турнира.