Отборите на Левски, Рилски спортист и Черноморец записаха победи в 25-я кръг на Националната баскетболна лига. В зала „Универсиада” Левски се справи със Спартак Плевен за крайното 98:74 точки. „Сините” изоставаха с 41:47 точки на почивката, но след много силна трета част решиха мача в своя полза. Домакините отбелязаха 33 срещи 5 точки в тази трета четвърт и поведоха със 72:52 след 30 минути игра. Това бе 16-и успех за вицешампионите, който ги изравни с Балкан. И двата тима са с актив 16-6, като ботевградчани са втори, а Левски трети във временното класиране.

С 18 точки и 15 борби за Левски се отчете Христо Захариев, а за Спартак Плевен с 20 точки, 10 борби и 8 асистенции завърши гардът Цветослав Острев. В следващия кръг Левски гостува на шампиона Лукойл Академик на 19-и април в Правец.

СНИМКИ: Левски, Рилски и Черноморец с победи в НБЛ

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

В Ямбол Рилски спортист победи домакини с 83:73 точки и вече има 10 победи и 12 загуби. Ямбол пък е на пето място във временното класиране с 12 победи и 11 поражения, но с мач повече. Гостите от Самоков изиграха по-добра трета четвърт, което се оказа решаващо в двубоя. Американецът Джъстин Грей реализира 24 точки за Рилски спортист, а със 17 точки за домакините се отчете Сергей Цветков. На 19-и април Ямбол гостува на Черно море във Варна, а Рилски спортист приема Спартак Плевен.

СНИМКИ: Левски, Рилски и Черноморец с победи в НБЛ

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

Черноморец победи Берое със 74:64 точки в последния мач от кръга, което бе едва трета победа на тима в редовния сезон на Националната лига. Тимът от Бургас е с актив 3-19 на последното място, а Берое е осми с актив 3-20. В 26-я кръг Черноморец е домакин на Балкан, а Берое почива. Черноморец водеше с 31:30 на почивката в двубоя тази вечер, но след 23:13 в третата част натрупа аванс и стигна до успеха. С 28 точки за домакините най-резултатен бе Тодор Тодоров. За Берое с 14 точки завърши Венцислав Петков.