Старши треньорът на Лукойл Академик Сашо Везенков бе категоричен, че отборът му ще играе за победа срещу Левски в събота, макар че мачът е без значение. "Студентите" спечелиха редовния сезон още миналата седмица, но взеха дербито с Балкан във вторник с добра игра.

"Лукойл играе, за да види къде е, след промените, които станаха. Лукойл играе за себе си, и аз казах, че Лукойл не избира кога и с кого да играе. Когато си тръгнал да ставаш шампион, не може да избираш," обяви Везенков за мотивацията на Академик в двете дербита тази седмица.

"Ще направим всичко възможно да победим Левски. Имахме доста проблеми с контузии. Чавдар Костов не е тренирал с отбора от два месеца, но сега се върна, и му трябва време. Мисля, че ще е готов за полуфиналите. Димитрис Вергинис вероятно ще пропусне и мача в събота," обясни наставникът на Лукойл за своите кадрови проблеми.

"Имаше много хубави неща, но и такива, които ме учудиха. Но ако не правим грешки, ще сме европейски шампиони. Баскетболът е красив, защото има грешки, има емоции, има хубави и лоши неща. Ще изчистим грешките, не се притеснявам, ще играем още по-добре," добави той.

"Балканската лига може да не помага много, но помага на двата отбора - Балкан и Левски, за да влязат във форма. През май месец всички вече ще сме в цикъл сряда-събота. За Балкан беше изключително, че играе и Балканска лига, играят прекрасно, не е толкова лесно да ги спреш, колкото изглежда," завърши пред Гонг Сашо Везенков.