Изпълнителният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира емоционално предстоящия турнир за Купата на България. Везенков акцентира на факта, че доста от съставите се подсилиха непосредствено преди турнира, но бе категоричен, че единствената цел пред Лукойл отново е победата.

„Отново всички срещу Лукойл. Това е нормално. Това, че ние тръгваме да защитаваме Купата е ясно на всички и не го коментираме. Въпросът е, че наистина другите отбори се подсилиха и нещо не ми харесва на мен в трансферния правилник на федерацията, което искам да го кажа тук. Ние играем УЛЕБ, купуваме чужденци от самото начало, а някои отбори стоят, чакат и преди Купата купуват играчи, които струват огромни пари и променят цялото статукво на първенството. Нали разбирате, че три дни преди Купата се купуват играчи от всичките отбори и ние не сме най-големите будали на света да ги купуваме от септември и да се чудим как да се оправяме в УЛЕБ и във вътрешното първенство. Този правилник някакси не ми харесва”, заяви Везенков в ексклузивно интервю пред Дарик радио и gong.bg.

„Другото, целият Управителен съвет начело с г-н Георгиев, със Симо Варчев, с Тити Папазов бяха настръхнали как да ограничават чужденците. Изключително се радвам, че са 5, за което аз настоявах, а не станаха 7 или 8. Защо го правят това, всеки един може да си обясни. Един ще каже, че чужденците са по-евтини, друг ще каже, че дават класа. Но не искам да говоря и по тази тема, защото всички бяха на едно - да развиват българския баскетбол, а както се оказа Симо Варчев с голямата школа на варненския баскетбол в момента си купи пети сърбин. Малко съм емоционално настроен, но все пак разбирате, че ние правим една програма от август месец, а Тити сигурно е най-големия тарикат в баскетбола в България, но такива са правилниците и той ги използва”, коментира още Сашо Везенков.

„Ние няма да оставим нещата така, ние продължаваме напред. Убеден съм в качествата на нашия отбор и в шампионския манталитет и въобще няма нищо притеснително. Притеснително е това, което някои ръководители на баскетбола го говорят, а в следващия момент се прави точно обратното. Ако Лукойл си беше позволил това, вие в момента по радиото нямаше да спирате да говорите”, каза още изпълнителният директор на „студентите” и продължи:

„Отборът на Лукойл за Купата е това. След Купата ще мислим. И ние ще реагираме, ако нещо стане. Това не може да остане така. Ние сме шампиони на България и при всички положения ще реагираме. Ние можем да заменим играчи, а не може да си позволим да сме спестили през времето пари и да довеждаме сега. Доволен съм, че толкова години ми говорят, а всички са с по пет чужденци и всички са се наострили. Но нормално като 11 години побеждаваш.”

„Притеснение при нас не може да има, защото през годините сме губили три Купи, но сме си вадили изводите, за да станем шампиони. Ние имаме най-добрия отбор. Имаме отбор победител. Сега не говоря за Левски, защото първият ни мач е с Рилски спортист и е изключено подценяване. Това са турнирни битки и мислим само за първия мач”, завърши Сашо Везенков.