Президентът на Славия Венци Стефанов заяви след представянето на отбора за новия сезон, че не желае да има посредници при подписването на договора за телевизионните права. Очаква се днес окончателно да стане ясно дали е решен проблемът с правата, след поредната среща с футболните босове, ръководството на местната централа и посредническата фирма.

„Твърдо сме решили да си търсим правата. Друг е въпросът и за новия договор. Аз ще говоря с Борислав Михайлов. Новият договор бил за 6 милиона лева, а клубовете получават 5 милиона. 10 процента взима футболния съюз, другите 400 хиляди били за обслужване на кредит. Аз малко или много разбирам от банки и финанси, на 6 милиона обслужване, 400 хиляди, това значи, че този, който е направил този кредит е за затвора”, сподели Венци Стефанов.

„Ако искаме младите хора във футбола да имат шанс, трябва да направим така, че отборите да имат шанс да се издържат. А не каквито и да са посредници да прибират милиони. Българските клубове, плюс футболния съюз, нямат нужда от фирма-посредник при договарянето. Това е само един начин хора да се облагодетелстват финансово.”

Относно последното заседание на Изпълкома и претенциите на Йордан Лечков за неизплатените суми от страна на ЦСКА, Венци Стефанов каза: „Аз, за разлика от онова какаду, което е някакъв ръководител в БФС, няма да се изтреса като папагал на заседание на БФС и да претендирам колко пари имам да вземам. А той колко има да дава?”

„Не очаквам и не вярвам, че ще има благоприятно развитие за тв-правата. Крайно време е Борислав Михайлов да удари по масата и всички такива рекетьори да бъдат изгонени от футбола. Има достатъчно телевизии, които искат да се сключат договори без посредници”, каза още босът на „белите”.

„Каквато и да е Славия, на мен ми харесва. Какво да се прави, съдба”, завърши Стефанов.