Славия завърши 2:2 с кипърския Аполон (Лимасол) при представянето на отбора за новия сезон, като това бе и последната лятна контрола на "белите". Николай Божов от дузпа, както и Галин Иванов, вкараха за столичани. Чешкият полузащитник Мирослав Матушович заби и двете попадения за Аполон.

Срещата беше и прощална за новите треньори на белия отбор Мартин Кушев и Йордан Петков, които изиграха 10 минути и бяха заменени след това от Николай Божов и Диян Молдованов.

Завърналият се от Германия Галин Иванов беше в основата на малкото интересни положения пред вратата на кипърския състав преди почивката. В 30-ата минута той изработи дузпа, след като получи пас от Николай Божов от дясно, навлезе в наказателното поле и там беше фаулиран. От наказателния удар Божов не сгреши.

Четири минути по-късно Галин Иванов можеше да вкара втори гол за Славия. Той получи топката с гръб към вратата на точката за изпълнение на дузпа, с обръщането си елиминира един защитник и стреля, но неточно.

Пет минути преди края на първото полувреме гостите изравниха чрез чешкото си попълнение Мирослав Матушович. Той получи пас от дълбочина, нахлу в наказателното поле и с точен удар прати топката зад гърба на вратаря Стефано Кунчев.

Авторът на изравнителното попадение се появи на терена в 20-ата минута, след като треньорът Даниел Оле-Никола го пусна на мястото на нигериеца Уахид Осени. Ядосаният от ранната смята Осени пък си го изкара на треньора, когото улучи с топката.

Три минути след началото на второто полувреме Славия поведе с 2:1 с гол на Галин Иванов. За гола асистира новото попълнение Борносузов, а Галин Иванов пое топката на границата на наказателното поле и през защитник успя да я прати в мрежата на кипърците.

Веднага след това кипърците можеха да вкарат за 2:2, но Живко Желев спря пред голлинията топката след пробив и удар на Нунес.

В 56-ата минута Даниел Пеев даде прекрасен пас към десния бек Филип Филипов, който обаче се забави и ударът му бе блокиран. В 67-ата минута Пеев даде нов отличен пас, този път към Георги Христов. Бившият нападател на Левски продължи атаката към Спас Георгиев, но младото крило на тима не успя да насочи топката в мрежата.

Десет минути преди края на срещата кипърците стигнаха изненадващо до равенството, като автор и на второто попадение стана Матушович. Той изпревари Иван Тодоров при центриране от ляво и прати топката с глава в мрежата на Емил Петров.

Състав на Славия: Стефано Кунчев (46- Емил Петров), Филип Филипов (72- Иван Тодоров), Живко Желев (72- Кирил Огнянов), Йордан Петков (10- Диян Молдованов), Ели Маркес (56- Атанас Дреновички), Галин Иванов (63- Спас Георгиев), Атанас Борносузов (68- Илия Илиев), Йордан Юруков (46- Даниел Пеев), Радослав Димитров (72- Том), Мартин Кушев (10- Николай Божов, 76- Радослав Василев), Жуниор Жуниньо (46- Георги Христов)