Отборът на Славия представи днес футболистите, на които ще разчита през новия сезон 2011/2012 в А група и в турнира за Купата на България. Това стана преди контролата на белите с кипърския елитен клуб Аполон Лимасол.

Славия ще бъде воден от нов треньорски щаб, като основните фигури в него са доскорошните играчи на тима Мартин Кушев и Йордан Петков. Кушев и Петков получиха по един плакет от клуба, както и по едно специално изработено за тях юбилейно флагче. За Петков имаше плакет и от Локомотив София, където е играл бранителят преди да дойде на Овча купел. Новите треньори на Славия бяха уважени и с по един голям букет цветя от фенклуба.

Контролната среща с кипърците от Аполон (Лимасол) е и бенефис за старшията Кушев, който предаде фланелката си на Радослав Василев, юноша на клуба, както и на Йордан Петков.

В списъка за днешния мач бяха включени 25 футболисти, а към тима трябва да бъдат добавени Деян Вълков, който е трети вратар, а също така Павле Попара, който лекува контузия, и юношите Даниел Васев и Валентин Добревски.

По време на представянето стана ясно, че договор със Славия е подписал и бразилският полузащитник Уелингтом Камарго ду Насименто-Том.

състав на Славия за сезона 2011/2012:
вратари:
1 Стефано Кунчев
12 Емил Петров
26 Деян Вълков

защитници:
3 Кирил Огнянов
6 Юлиян Попев
14 Атанас Дреновички
15 Ели Маркес
18 Филип Филипов
19 Живко Желев
21 Богомил Дяков
22 Иван Тодоров
35 Диян Молдованов

полузащитници:
2 Уелингтом Камарго ду Насименто-Том
5 Спас Георгиев
7 Илия Илиев
8 Атанас Борносузов
10 Йордан Юруков
20 Радослав Димитров
24 Максим Стойков
25 Даниел Васев
27 Валентин Добревски
33 Галин Иванов
77 Даниел Пеев
Павле Попара

нападатели:
9 Георги Христов
11 Радослав Василев
17 Николай Божов
44 Жозе Жуниор

старши треньор: Мартин Кушев
помощник-треньори: Йордан Петков, Наско Желев
треньор на вратарите: Валентин Захариев
кондиционен треньор: Огнян Макавеев