Отборът на Лудогорец (Разград), лидер в Източната Б група и най-вероятен нов член на А група, ще изиграе последния си домакински мач в Русе. Причината е, че в края на месец май стартират мащабни ремонтни дейности на стадион Дянко Стефанов в града, а до началото на август те трябва да бъдат завършени и стадионът да вземе лиценз за А група без проблем.

Така пред ръководството на клуба изниква въпрос къде да бъде изигран двубоя с Брестник от последния 31-и кръг на шампионата.

Желанието на президента на клуба Александър Александров и на старши треньора Ивайло Петев е това да стане на Градския стадион в Русе, който разполага с много добър терен като тревно покритие и като нивелация.

Решението ще бъде взето до края на тази седмица, а ако русенската община не се съгласи, ще се прибегне до резервния вариант- Търговище.

Лудогорец води в класирането с 40 точки два кръга преди края, с 5 повече от отбора на Поморие, който заема 2-ата позиция. На лудогорци им трябват минимум две точки в последните два мача, за да бъдат първенци и на практика тъй като отборът на Черноморец (Поморие) ги превъзхожда в преките двубои.