Новият селекционер на Аржентина Едгардо Бауса обвини Барселона, че не се грижи достатъчно добре за Лионел Меси и неговите травми.

"Барселона непрекъснато ни изпраща писма как трябва да внимаваме за Меси, но те изобщо не се грижат както трябва за него," обяви Бауса пред FOX Sports. "Малко е странно как те го карат да играе във всеки мач."

Лео Меси получи контузия по време на дербито с Атлетико Мадрид в сряда и се оказа, че има разкъсване в адуктора и пропуска три седмици.

Суперзвездата вече имаше проблеми в адукторите, заради които не игра този месец, и Бауса отдаде скъсването на четирите мача в 12 дни, които изигра Меси.

След като болки в левия адуктор го извадиха от световната квалификация с Венецуела, Барселона пусна Меси в игра срещу Алавес, Селтик, Леганес и Атлетико Мадрид.

"Получихме медицинския доклад от Барселона. За нас е странно, защото три седмици не са достатъчно за възстановяване на скъсан адуктор," добави Бауса. "Още не сме говорили лично с него, но искаме да сме наясно колко сериозна е травмата."

"Опитвам се да си правя състава без Меси, защото ако наистина е зле, явно нещо се е случило," завърши селекционерът.