Селекционерът на Испания Жулен Лопетеги определи състава за предстоящата световна квалификация срещу Македония, която е на 12-ти ноември в Гранада, както и за контролата срещу Англия, която е на 15-ти ноември на „Уембли“.

В състава на Испания има шест нови имена в сравнение с играчите, на които Лопетеги разчиташе в предишните световни квалификации.

В отбора на Лопетеги намериха място Серхио Ескудеро (Севиля), Серхио Асенхо, Аритс Адурис, Хуан Мата, Сесар Аспиликуета и Марк Бартра.

"Бяхме решили да повикаме Адурис, преди да вкара тези пет гола. Той се намира в отлична форма и ще ни даде вариативност в атака", каза Лопетеги.

Испания няма да може да разчита на някои от основните си играчи като Жерард Пике, Серхио Рамо и Андрес Иниеста, които са контузени. 

Съставът на Испания:

вратари: Хосе Рейна, Давид де Хеа, Серхио Асенхо;

защитници: Начо Родригес, Марк Бартра, Иниго Мартинес, Сесар Аспиликуета, Начо Монреал, Даниел Карвахал, Серхио Ескудеро;

полузащитници: Серхи Роберто, Андер Ерера, Серхио Бускетс, Коке, Иско, Тиаго Алкантара, Давид Силва, Хуан Мата, Лукас Васкес;

нападатели: Хосе Кайехон, Витоло, Алваро Мората, Диего Коста, Нолито, Аритс Адурис.