Некоректен номер от страна на израелски фен спаси неговите сънародници от срамен хикс срещу джуджето Лихтенщайн. Израел все пак спечели мача от група G в Йерусалим с 2:1 и събра 6 точки от 3 мача, докато тимът от миниатюрната държава е без точка в трите си срещи досега.

Куриозната случка се разигра в 66-ата минута на мача при резултат 2:1 при все по-добре играещи гости и затрудняващи се домакини. Тогава играч на Лихтенщайн излезе в опасна стрелкова позиция, но от трибуните полетя топка, хвърлена нарочно към терена от израелски запалянко. Съдията от Малта трябваше да спре играта заради двете топки на терена и да назначи съдийска топка. Вратарят на Израел Гореш бе успял да парира удара, но остана да се помни въпиющата липса на феърплей от страна на човек от домакинската публика.

Всичко започна по съвсем различен начин за израелците, които поведоха набързо с 2:0 след два гола с глава на Томер Хемед в 3-ата и 16-ата минута. Израелците продължиха да доминират, а до почивката и гредата спаси веднъж лихтенщайнците.

В началото на втората част Хемед отново с глава уцели гредата, а в самия край на мача имаше и трета греда за израелците. В 49-ата минута обаче 19-годишният ляв бек на гостите Макс Гопел вкара красив гол – първи за него в националния отбор, и от този момент насетне израелците започнаха да страдат. Лихтенщайн пробва да стигне до равенството, но не успя донякъде и заради некоректната постъпка на фена на Израел в 66-ата минута. 

Късните срещи в групата:

21,45 Албания – Испания (GONG PLAY и DIEMA SPORT)

21,45 Македония – Италия (GONG PLAY и DIEMA SPORT 2)