Полша надви Дания с 3:2 в излючително динамичен мач от група Е от квалификациите за Мондиал 2018.

И трите попадения за поляците отбеляза Роберт Левандовски, като Камил Гросицки асистира за две от тях.

За датчаните първия гол дойде след автогол с глава на Камил Глик, а в средата на второто полувреме се разписа Юсуф Полсен.

Николай Йоргенсен имаше страхотна възможност да открие резултата за Дания още в 3-ата минута, след като премина през защитата на Полша, но ударът мина вдясно покрай вратата.
Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик създаде първата опасна атака за поляците.

Той отправи страхотен удар с глава в 10-ата минута, но вратарят на Дания Каспер Шмайхел реагира със страхотна намеса и до гол не се стигна.

В 16-ата минута Пьотър Зиелински опита да изненада Шмайхел от далечно разстояние, но топката мина покрай вратата.

При грешка на защитата на Полша, Йоргенсен не успя да преодолее Фабиански при втората по-сериозна атака от страна на датчаните. 

Малко след това обаче, натискът на Полша даде резултат и Роберт Левандовски се разписа.

Той засече подаване на Камил Гросицки от левия фланг в 20-ата минута и така не остави време на стражът да реагира отбелязвайки за 1:0.

В 33-ата минута, при контраатака на Полша, Гросицки изнесе топката отдясно и отново подаде към Левандовски, който бе притиснат от Петер Анкерсен в наказателното поле, а поляците имаха претенции за дузпа.

Реферът обаче не отсъди такава. В продължение на ситуацията Левандовски си помогна с ръка и вкара топката във вратата, но голът не бе зачетен.

Три минути по-късно обаче Вестергаард извърши наушение срещу Аркадиуш Милик в наказателното поле и съдията посочи бялата точка в полза на Полша.

Левандовски изпълни наказателният удар и вкара безмилостно в мрежата на датчаните.

Милик бе принудително сменен от Карол Линети на почивката след като получи травма в края на първото полувреме.

В 47-ата минута, след  ново подаване на Гросицки Роберт Левандовски надбяга защитата на Дания и оформи своя хеттрик с чудесен удар в долния десен ъгъл за 3:0.

Така играчът на Байерн Мюнхен записа в сметката си четвърти гол в два мача от началото на квалификациите за Мондиал 2018.

Минута по-късно след центриране към наказателното поле, топката попадна на главата на Камил Глик, който си вкара автогол и намали разликата за Дания (3:1).

В 54-ата минута Симон Кяер имаше възможност да намали аванса на Полша, но Лукаш Фабиански спаси с чудесна намеса.

Датчаните не се предадоха и в 69-ата минута стигнаха до второ попадение след грешка на Лукаш Пишчек, който изпусна Юсуф Поулсен и той намали разликата на само един гол (3:2).

Силите бяха изравнени до края на мача, но до ново попадение така и не се стигна.

Класиране в група E:

1. Румъния      2 1 1 0 6:1 4 т.

2. Черна гора 2 1 1 0 6:1 4 т.

3. Полша          2 1 1 0 5:4 4 т.

4.  Дания           1 1 0 0 1:0 3 т.

5. Казахстан   2 0 1 1 2:7 1 т.

6. Армения      2 0 0 2 0:6 0 т.