Централният защитник на испанския национален отбор Жерар Пике подпали голям сепаратистки скандал в родината си по време световната квалификация за Албания. Той продължи с неочакваните си действия и след края на срещата, като обяви, че се оттегля от „ла фурия“ след Световното първенство в Русия през 2018 година.

Скандал в Испания: Сепаратистът Пике си отряза ръкавите

29-годишният футболист от доста време е сред стожерите за представителния тим на Испания и бе част от най-големите успехи – спечелването на 2 европейски и 1 световна титли. През 2018 година той вече ще е на 31 години, което е една възраст, на която доста от топ играчите се замислят дали да продължат да представят родината си.

„Първенството в Русия ще е последното ми състезание с Испания. Всичко е премислено. Обмислях дълго това решение и се чувствам добре“, каза Пике.

Естествено, той беше запитан и защо бе изрязал националните цветове на Испания от ръкавите си непосредствено преди мача срещу Албания. „Нарязах фланелката, защото ръкавите бяха твърде къси и ме притесняваха. Това е много уморително. Приемам случилото се и продължавам напред. Винаги съм се отзовавал с вълнение на повиквателните за Испания. Много съм отдаден на проекта на Лопетеги. Ще започнем и ще завършим Мондиал 2018 заедно. Истина е, че има хора, които харесват да ме виждат с екипа на Испания, но е вярно също, че има и такива, на които това не им допада“, завърши Пике.