Дузпа спаси Италия при домакинството на Испания на „Ювентус стейдиъм“ в група „G“ на световните квалификации и двубоят завърши 1:1. Воденият от Жулен Лопетеги отбор може да съжалява изключително много за изпуснатата победа, тъй като „Ла фурия“ бе отборът, който доминираше през почти целия мач.

Преди началото на мача Даниеле де Роси получи специален плакет по повод неговия мач номер 101 с екипа на италианския национален отбор.

Испания започна много силно мача и контролираше топката. В 11-та минута Давид Силва направи двойно подаване с Андрес Иниеста, който излезе на много добра позиция, но стреля слабо и Джанлуиджи Буфон спаси. Давид Силва отправи хубав далечен удар в 18-та минута, а топката рикошира в тялото на Даниеле де Роси и премина над напречната греда.

Андрес Иниеста центрира в наказателното поле на Италия в 19-та минута, след което Жерар Пике стреля с глава, топката рикошира в тялото на играч на домакините и премина изключително близо до левия стълб на вратата на Джанлуиджи Буфон.

Жорди Алба получи контузия и бе сменен в 22-та минута от Начо Фернандес.

Рикардо Монтоливо получи травма в лявото коляно и бе заменен в 29-та минута от Джакомо Бонавентура.

Испания поведе в 55-та минута, когато Серхио Бускетс пусна перфектен пас към Витоло. Джанлуиджи Буфон допусна много груба грешка и не успя да изчисти топката, от което се възползва Витоло, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Италия веднага се опита да изравни резултата и в 57-та минута Де Шилио центрира в наказателното поле на Испания, където Грациано Пеле стреля с глава, но Де Хеа улови сигурно.

След центриране в наказателното поле на Испания в 64-та минута Чиро Имобиле пропусна да засече топката и да я изпрати в опразнената врата на Де Хеа.

Коке пусна отличен извеждащ пас в 68-та минута към Витоло, който изскочи сам срещу Буфон, но пропусна да вкара и изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Италия.

Съдията Феликс Брих свири дузпа за Италия в 81-та минута за нарушение на Серхио Рамос срещу Едер. Наказателният удар бе реализиран от Даниеле де Роси в 82-та минута.

Чиро Имобиле можеше да направи пълен обрат в 85-та минута, но ударът му не бе точен.

Албания оглави класирането в групата, след като спечели с 2:0 гостуването на Лихтенщайн.

Гостите поведоха в 12-та минута след автогол на Йехле.

Балай вкара втория гол за Албания в 71-та минута след асистенция на Хисай.

Израел спечели с 2:1 гостуването на Македония.

Хемед изведе гостите напред в резултата с гол в 25-та минута.

Тал Бен Хаим отбеляза втория гол за Израел 43-та минута.

Несторовски намали изоставането на Македония в резултата с гол в 63-та минута.

Съдията Андре Маринър свири дузпа за Македония дълбоко в добавеното време на мача, а Израел завърши двубоя с човек по-малко, след като Тиби бе изгонен за втори жълт картон. Яхович обаче пропусна от бялата точка.

Класиране:
1. Албания  2 2 0 0 4:0 6 т.
2. Испания  2 1 1 0 9:1 4 т.
3. Италия  2 1 1 0 4:2 4 т.
4. Израел 2 1 0 1 3:4 3 т.
5. Македония   2 0 0 2 2:4 0 т.
6. Лихтенщайн 2 0 0 2 0:10 0 т.