Германия победи Северна Ирландия с 2:0 в двубой от група С на световните квалификации в зона Европа по пътя към Мондиал 2018.

Бундестима започна добре мача и още в 3-ата минута Гьотце стреля с глава, но вратарят на северноирландците се справи със ситуацията.

Мюлер и Дракслер нанесоха опасни удари към Макговърн, но в 13-ата минута Германия успя да открие резултата. Дракслер с удар от 16 метра матира стража на гостите и откри резултата.

Само 4 минути по-късно Кедира от няколко метра направи резултата 2:0. В 26-ата минута дойде и първата опасност пред Нойер, но ударът на Уорд не затрудни стража на Маншафта.

Хумелс пусна отличен пас към Мюлер в 37-ата минута, но той от точката на дузпата не успя да се разпише.

Две минути по-късно Нойер се справи с много опасен удар на Макгинис.

През втората част отново Германия игра много добре, но създадените положения пред вратата на Макговърн така и не бяха реализирани.

В крайна сметка Германия победи с 2:0 и вече има актив от 9 точки и голова разлика 8:0 след 3 изиграни срещи.

В друг мач от тази група Норвегия се потормози срещу Сан Марино, но победи с 4:1. До 77-ата минута резултатът беше 1:1. Домакините откриха с автогол на Симончини в 12-ата минута, но Стефанели изравни в 54-ата минута.

В последните 13 минути на двубоя Диоманде, Самуелсен и Кинг оформиха крайния резултат.

Чехия и Азербайджан завършиха 0:0 и взеха по 1 точка. Гостите са втори в класирането с актив от 7 точки, а третата позиция е за Северна Ирландия с 4 точки.

Норвегия е на четвъртата позиция с 3 точки, Чехия е с 2 точки, а Сан Марино е с нулев точков актив.