Серхио Агуеро може да е един от най-опасните нападатели в света и да не спира да бележи в английската Висша лига, но в родината си е подложен на унищожителна критика. Тя се засили още повече след загубата в световната квалификация срещу Парагвай рано тази сутрин. 

Медиите скъсаха да критикуват нападателя на Манчестър Сити, а феновете в социалните мрежи дори открито обявиха омразата си към него. Едно от най-четените издания в страната излиза със заглавието: "Клубът на приятелите", а в материала критикува Агуеро и Анхел ди Мария. 

"Клубът на приятелите пази Агуеро. Той и Анхел ди Мария не спират да разочароват феновете на Аржентина и да се представят под всякаква критика, но постоянно имат повиквателни и са титуляри. Защо е така? Защото са в клана на Меси и са недосегаеми", пише в материала. 

Засилените критики по адрес на Агуеро са заради пропуснатата дузпа срещу парагвайците. Поражението в този мач смъкна Аржентина в зоната на плейофите в квалификационна зона Южна Америка и участието на Мондиала в Русия след две години никак не изглежда сигурно към този момент.