Испания се наложи с 2:0 над Белгия като гост, в приятелска среща, играна в Брюксел.

Испанците доминираха от началото до края, в един мач, преминал много тежко за домакините.

Начело на двата тима дебютираха новите им наставници, но за Жулен Лопетеги нощта завърши доста по-оптимистично. Роберто Мартинес и Тиери Анри от своя страна ще има доста да помислят преди старта на световните квалификации след броени дни.

Кампанията за Белгия започва срещу Кипър, а за Испания – срещу Лихтенщайн.

Белгия започна малко по-активно мача на „Крал Бодуен“, и в шестата минута добра акция бе завършена със свалена за Аксел Витсел топка в пеналта, но ударът му мина далеч от вратата.

Минутите около 10-та бяха за Испания, като гостите създадоха няколко ситуации с масирано присъствие около пеналта на белгийците, но без реална възможност.

Тиаго опита да обстрелва вратата на Белгия в 20-та минута, без успех.

В щаба на Реал Мадрид вероятно изтръпнаха в 22-та минута, когато Алваро Мората бе заменен принудително от Диего Коща, след като получи удар от Аксел Витсел.

Въпреки това Испания продължи да създава по-интересни ситуации, и в 34-та минута откри резултата. Това се случи след груба грешка в защитата на домакините, които оставиха двама на четирима играчите на Ла Фурия Роха. Тибо Куртоа също не се намеси по най-добрия начин, за да спре удара на Давид Силва от точката на дузпата.

Испанците продължиха да доминират до почивката, в която се оттеглиха със заслужен гол аванс.

Испания тръгна в атака още от първата минута на второто полувреме, и бързо можеше да направи 2:0, след центриране на Коке за Пике. Куртоа обаче успя да отклони далеч от вратата.

Белгия бе много далеч от истината, без никаква реална идея как да стигне до гол.

Диего Коста пропусна нов шанс за Испания в 58-та минута, отново спрян от Куртоа.

В 61-та минута обаче Лукаку-младши направи дузпа, като свали Витоло в пеналта. Давид Силва реализира наказателния удар, за да удвои аванса на гостите.

Коке пропусна да направи резултата класически в 80-та минута, а финалните десетина минути бяха с превес на Белгия, но без чисто голово положение за футболистите на Роберто Мартинес и Тиери Анри.