Холандският национален селекционер Дани Блинд остана крайно разочарован от домакинското поражение с 0:1 срещу Франция в мач от група "А" на световните квалификации в зона Европа. След края на срещата той заяви в интервю за телевизия NOS, че Маартен Стекеленбург е можел да се намеси далеч по-добре при победния гол на Пол Погба в 30-та минута, а освен това реферът Дамир Скомина е подминал игра с ръка на Лоран Кошчелни в наказателното поле на французите.

"Не мога да повярвам, че не ни дадоха дузпа. След почивката четвъртият съдия дори дойде до нашата скамейка и ни каза, че не е имало абсолютно никакви съмнения за дузпа. Трудно ми беше да осъзная какво точно се случва в този момент. Заслужавахме да спечелим точка в този мач, защото вложихме много енергия в играта ни срещу един много силен отбор", каза разочарованият селекционер на холандците.

"Нашият вратар може да спасява подобни удари. Той също го знае. По време на тренировките отразява подобни изстрели от далечно разстояние без дори да се напрегне", добави селекционерът на холандците, които не бяха губили световна квалификация от 15 години насам./БТА