Целият свят напада яростно Луис Суарес за канибалската му изцепка срещу Джорджо Киелини в мача с Италия, но в родината му Уругвай той среща също толкова яростна защита. Медии, футболни управници, футболисти и всякакви авторитети скачат като ужилени в негова подкрепа и носят от десет кладенеца вода, за да докажат, че всъщност е чист като сълза. 

В южноамериканската страна съзряха световна конспирация срещу звездата си, начело на която са английските медии. Явно на Острова имат да си отмъщават на Суарес заради двата му гола в мрежата на Джо Харт, които на практика изхвърлиха "трите лъва" от Мондиала, разсъждават в Уругвай. 

"Ние сме камъче в обувката, ако мога да се изразя така, за много отбори на това Световно. Затова не се учудвам, че се поде тази чудовищна атака срещу Луис. Видяхте как Киелини тръгна да си показва контузеното място след инцидента."

"Ако всеки футболист започне да си показва по този начин раните и ФИФА ги вземе предвид, ще станем свидетели на безпрецедентни случаи във футбола и естеството на играта ще се промени. Не се съмнявайте, че ще ползваме всеки аргумент в защитата на Луис", сподели Алехандро Балби, който е адвокат на футболиста и в същото време генерален секретар на местната футболна федерация. 

Медиите в страната пък се хвърлиха яростно в защита на играча и подеха тезата, че той е жертва на страхотна световна конспирация. Според "Ел Обсервадор", това си е проличало не само на терена в мача с Италия, но и на пресконференцията след него. 

"В телевизионните повторения се вижда, че лицето на Луисито влиза в контакт с рамото на Киелини, но няма ясни доказателства, че има ухапване. Но англичаните веднага подеха тезата, че нашият герой е захапал италианеца."

"Още на пресконференцията журналистите от Острова питаха три пъти Оскар Табарес за този инцидент, започвайки въпросите си с констатация - "Суарес ухапа Киелини, вие какво мислите..." - и така нататък. И така се почна истерията и му се вмени вина, че е канибал, а чисти доказателства няма", пише изданието. 

В Англия наистина имаше масова кампания срещу "Чудовището Суарес" и призиви за сурово наказание. Това накара съотборника на нападателя в националния отбор Диего Годин да откаже да контактува с англичаните и да ги обвини "в изкривяване на действителността", защото "нищо не се виждало от повторенията". 

Решение по казуса се очаква в най-кратки срокове. А иначе през това време англичаните се скъсват да се подиграват с "Канибала от Уругвай". Ето и последната интересна снимка от Туитър, която касае него: