Дисциплинарната комисия на ФИФА продължава да умува какво наказание да наложи на Луис Суарес за канибалската му изцепка в мача с Италия. Тя заседава цял ден вчера, но дискусиите продължават и днес. 

Все още няма абсолютно никаква яснота кога ще има решение. Най-тежката възможна санкция е две години без футбол във всички турнири за уругваеца, но е малко вероятно тя да бъде наложена. 

Източник от ФИФА споредля пред английските медии, че е възможно да бъде наказан за шест мача. Толкова е санкцията за наплюване на противник, а провинението на Суарес е поне равносилно на това. 

Но вероятността да бъде наказан и по-тежко е голяма. За да не се получава това, всички водещи фигури в Южна Америка се събраха в хотел в Рио де Жанейро, в който ще се срещнат с президента на световния футбол Сеп Блатер. 

Президентът на Аржентинската федерация Хулио Грондона, който е със силни позиции във ФИФА, босът на южноамериканската федерация КОНМЕБОЛ Еухенио Фигередо, както и предшественикът му Николас Леос, който също е с важни позиции в световния футбол, ще се съберат да лобират в полза на Суарес. Трябва да се отбележи, че последните двама са уругвайци. 

Тежката дума за наказанието на футболиста ще е на швейцарския юрист Клаудио Суслер, който е начело на независимия дисциплинарен орган на ФИФА. Той обяви, че ще се заседава по казуса "толкова време, колкото е необходимо".