Третият опит за канибализъм на Луис Суарес във футболната му кариера може да му излезе доста солено. Очаква се той да понесе сериозни финансови загуби за ухапването по рамото на Джорджо Киелини. 

Но не защото ФИФА ще го глоби с някаква космическа сума, а защото спонсорите му обявиха готовност да ревизират договорите си с него. Вече две от компаниите са излезли с официално становище, че ще му намалят възнагражденията по контрактите, а дори може да се стигне и до прекратяването им. 

Компаниите са английски букмейкър и германски производител на спортни стоки. Според анализатор на финансовите пазари, банковата сметка на "Канибала" може да олекне с няколко десетки милиона. 

"Тази негова постъпка може да има разрушителен финансов ефект върху него. А и не му се случва за първи път, за да кажем, че това е някакъв изолиран инцидент. Просто имиджът му вече носи рискове и спонсорите ще се ориентират към по-печеливши образи", сподели Найджъл Кюри, директор на една от водещите английски маркетингови агенции.