Капитанът на националния отбор на България Светослав Дяков единствен говори от футболистите при прибирането им от Швеция след тежките загуби от скандинавците и Франция в световните квалификации. Според него, на отбора му предстои много работа занапред. 

"Нови тежки загуби, няма какво повече да кажа, освен че трябва още да работим. Едва ли аз съм човекът, който трябва да прави изводите, има си треньорски щаб, има си хора, които отговарят за това." 

"Има много неща, върху които трябва да работим и които да подобрим. За националния отбор трябва да се играе с желание, което според мен показахме особено във втория мач. Но класата не ни достига", сподели Дяков и сподели още, че вижда хъс в играчите, но пораженията се дължат на потиснатост. 

"Винаги трябва да имаш желание, след като си професионален футболист. Истината е, че няма хора без желание, всеки се раздава. Но аз като гледам отбора, потиснати сме малко. Това ние сме си го направили, като няма резултати, има напрежение." 

"Ще се борим всеки мач да печелим точки. Има по-добри отбори от нас в тази група, но аз вярвам, че ще имаме още победи. Няма какво друго да се направи, другия мач ще кажа същото. Това са нашите сили и възможности. Да, момчетата могат да играят по-добре, но това сме си го направили сами да сме така затормозени", добави Дяков. Според него, на отбора му липсва и късмет. 

"Истината е, че нямаме и късмет, той ни бяга в решителни ситуации. Аз никога няма да се предам, гледаме напред всички. И по-големи отбори са допускали толкова голове, вярвам, че треньорското ръководство ще предприеме необходимите мерки за това", заяви Дяков и говори за новия селекционер Петър Хубчев.  

"Има нови идеи от новия треньорски щаб, но нямахме време да ги реализираме. Ние сме буквално на една тактическа тренировка, а който се е занимавал с футбол знае какво означава това. Много е малко това. Той не ни познава, ние не го познаваме, но Хубчев има някакви идеи в главата, дай Боже да играем по-добре под негово ръководство", завърши капитанът на България.