Правилото, което беше заложено миналата година за участието  на четирима млади играчи до 21 години в Б група, ще остане и  през новия сезон, съобщиха за БТА от футболния съюз. Така всеки  отбор от втора дивизия през новото първенство ще трябва да  започва мачовете с четирима таланти в посочената възраст, като  поне единият трябва да играе 90 минути. Очакванията бяха това правило да отпадне с въвеждането на  младежката лига до 21 години в А група, но в БФС не го  промениха. Така отборите от Б група ще имат доста по-трудната  задача да съберат млади играчи, след като повечето водещи школи  ще имат и младежки тим в новата структура. През новия сезон се запазва правилото с минимум четирима  професионални играчи.

Така Б група остава напрактика  полупрофесионална, след като всеки отбор ще може да си избира на колко футболисти да предложи договори и по този начин да ги  защити от взимане без пари от други отбори. Към момента очакванията са Б група да стартира с 15 отбора,  като първите два ще влязат в А група, а последните 3 ще изпаднат във В групите. Ако бъде добавен 16-и отбор, то изпадащите  стават 4 и за сезон 2015/2016 втората дивизия отново ще бъде с  16 тима. Окончателният състав ще бъде определен в началото на  следващата седмица, след като Лицензионната комисия, Спортно-техническата и Апелативната по лицензирането до последно ще проверяват вариантите на отборите, чийто лиценз е под  съмнение. Вече беше поканен 2-ият от Югоизточната В група Мастер  (Бургас), а през новата седмица се очакват документите и на още  един втори отбор. Това е Локомотив (Горна Оряховица), завършил  на 2-о място на Северозапад и почти сигурен участник в  професионалния футбол.

Горнооряховци имат подкрепата на човек с  висок пост в едно от силовите министерства, а също така скоро се очаква да обявят нов спонсор- фирмата Алумина Стил. Включването на Локомотив (ГО) със сигурност означава  отпадане на един от отборите, които по класиране трябваше да  играят в групата. Водени са разговори за включването и на отбора на Септември (Симитли), който обаче първо трябва да си плати  съдийските такси от сезона във В група, за да бъде поканен на  по-високо ниво. Симитлийци играха с лиценза на Перун (Кресна) и  завършиха 2-и в Югозападната В група.