Младият бургаски клуб Мастер (създаден през 2009-а година)  ще играе през новия сезон в Б група, след като вчера от БФС  отправиха покана и президентът Мартин Бошнаков я прие.

 "Червено-белите" от морския град завършиха на 2-о място в  Югоизточната В група, съвсем близо след Созопол, като двата  отбора единствени демонстрираха постоянсто от началото до края. Днес по обяд от Мастер (Бургас) започнаха да попълват  изпратените им документи за професионален лиценз и в следващите  3-4 работни дни лицензът може да бъде факт. Единственият проблем е с намирането на стадион, но по този въпрос ръководството  стартира ремонт на стадиона в Българово."

"Няма да завишаваме драстично бюджета и не виждам това като  основен проблем. Не вярвам на някакви басни, че трябва едва ли  не да се изсипят купища пари за нормалното съществуване в "Б"  група. Нашият пример е Хасково, който през миналата година с около 400 хиляди лева дори влезе в "А" група. Нашите цели на този етап  не са такива, но смятам, че без проблеми ще играем в  първенството. От гледна точка на нивото на футбола, нашата  Югоизточна В група е била винаги като "Б" група", коментира за БТА  собственикът на Мастер Мартин Бошнаков.

Старши треньорът на Мастер Ангел Стойков вече започна работа по селекцията и подготовката, както и по попълване на щаба си. При това положение никакво обединение между Мастер и  Нефтохимик, или пък финансиране от страна на компанията  Мастерхаус, няма да се състои, каза още Бошнаков. Мастер ще  участва като независим клуб в единната втора дивизия.

Както е известно, Бенковски (Бяла) няма да играе в Б група  поради финансови проблеми, а до дни съдбата си ще научат  Любимец, Пирин (Гоце Делчев) и Нефтохимик, които висят с  лицензите. Шансовете и трите отбора да получат такъв е крайно  минимална./БТА