Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев за пореден път изрази съжалението си, че ЦСКА ще играе при аматьорите. Наставникът вече изрази позицията си по тази тема, като пред TV7 припомни, че по този начин Вечното дерби ще липсва на българския фен.

„Истински парадокс е това, че трудно привличаме български играчи. По-лесно се преговаря с чужденци. Напълно възможно е да вземем само чужденци, но важното е да са качествени“, сподели треньорът.

Стойчо Стоев сподели, че не познава новите собственици на Левски. Преди няколко дни досегашният бос Тодор Батков обяви, че прехвърля акциите си по равно на трима души – Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

Треньорът на Левски коментира, че общува лично предимно с Георги Иванов – Гонзо и Иво Тонев.

„Виждам се основно с Иво Тонев и Георги Иванов. Другите двама господа не ги познавам. Според мен трябва да се отдаде дължимото на Тодор Батков. Дори с грешките, той е дал немалко на Левски“, допълни Стойчо Стоев.

Треньорът на Левски бе запитан за слуховете, които свързват Делян Пеевски с клуба: "Не ги познавам господата, за да коментирам кой влиза. Не съм запознат. Единственият човек, който познавам е Иво Тонев. Публиката обича Левски. Тя обича емблемата Левски. Във времето много хора са били заобичани като отделни личности".

Стойчо Стоев счита, че трансферът на Александър Бранеков е под въпрос. "Очакваме отговора на Бранеков. Имаме интерес към него. Той има някаква оферта от Шотландия. До дни трябва да отговори".

"В ЦСКА има хора, които се стремят да върнат клуба, но да не забравяме и Локомотив София. Надявам се скоро и двата отбора да се върнат в А група. Разбира се, Вечното дерби е нещо, която няма как да бъде заменено и ще липсва на цяла България", каза още Стойчо Стоев.