Рилски спортист победи с 83:79 Левски в първи мач от кръга в Националната баскетболна лига.

В изключително намален състав и благодарение на страхотно раздаване, Левски остана в мача до самия му край, а можеше дори да победи насред Самоков.
Рилецо все пак взе нов важен успех по пътя си, и вече може да гледа по-уверено към предните позиции в НБЛ.

Фантастичен мач, като пример за колегите си, направи Димитър Ангелов, завършил с 27 точки, и останал на терена 38.34 минути. Той взе и 13 борби и направи 5 асистенции.

Двубоят започна с равностойни първи пет минути, като Рилски спортист очаквано заложи на играта под коша срещу лишения от центрове Левски. Въпреки че бе без изкаралия тежък вирус през седмицата Павлин Иванов, отборът на гостите не се даваше и отговаряше на всеки кош, чак до края на първата четвърт, за 23:22.

Още след тази начална част обаче Димитър Ангелов бе с три лични нарушения, а на пейката на Левски бяха само Никола Гайдажиев и юношите Николов, Минчев и Уандие.

Тройка на Деян Карамфилов и още втора страхотна забивка на Алекс Симеонов донесоха преднина от 27:23 за Левски на старта на втория период.

Рилски не остави дълго нещата в застой, и отговори с тройка на Симеон Илиев и бърз пробив на Върнън Тейлър, за поредно равенство. Резултатът остана равен до 36:36, но в рамките на две минути Стоян Гюроски получи контузия в глезена, а Митко Ангелов седна на пейката, за да почине и Рилецо дръпна със серия от 7-0.

Левски отново намали до края на полувремето, най-вече благодарение на страхотно себераздаване, докато Рилски спортист така и не успяваше да намери някакъв постоянен ритъм. Въпреки далеч по-дългата си пейка и опитни играчи, самоковци играеха хаотично в нападение, и изпуснаха шансовете си да поведат с повече.

Почивката дойде при 47:43, а по 13 точки в двата отбора имаха до този момент Тейлър за Рилецо и Симеонов за Левски.

Третата част продължи досегашния ход на нещата, и Левски догони домакините до 63:63, след няколко отлични отигравания на Митко Ангелов и две тройки на Павел Иванов и Никола Гайдаджиев. Заключителните две минути от четвъртината обаче принадлежаха на Златин Георгиев, който със забивка и тройка даде аванс на Рилецо, а Дарин Иванов го направи цели 9 точки - 72:63 - след 30 минути.

В началото на последната част за първи път в мача разликата стана двуцифрена, но отново и отново Левски не се отказа и намали бързо до четири пасива си, с геройски отигравания на Митко Ангелов. Пет минути преди сирената, Алекс Симеонов напусна за пет лични нарушения, и Левски опря до юношите. Първопсе появи Спас Николов, а след като и Гайдажиев получи пети фаул, и Алекс Уандие трябваше да влиза в игра за по-дълго. Именно Уандие изравни с тройка до 77:77, резултат, при който влязоха двата тима в последните 2 минути.

Джулиън Норфлийт с две ключови изяви пак изведе Рилецо напред, с четири точки, минута и 37 преди края. Американският гард отбеляза и нови две точки в следващата атака на домакините, който оформиха и крайното 83:79.

Жарко Ракочевич с 22 точки бе най-резултатен за Рилецо, а по 13 добавиха Тейлър и Златин Георгиев.

Освен Митко Ангелов, 19 точки добави Павел Иванов, 17 - Алекс Симеонов, и 10 - Деян Карамфилов. Само още двама играчи на Левски се разписаха в мача, с по един кош.